Bewustwording van onbewuste waarnemingen

Vera Helleman inspireerde me op een moment toen ik nadacht over hoe waarnemen te beschrijven. Ze zegt: “Jij bent de waarnemer, voelend, denkend, zintuigelijk …”. Een waarnemer neemt iets voor ‘waar’ aan; een emotie, overtuiging, patroon, herinnering, en zo meer. In je leven doe je continue bewuste maar nog veel meer onbewuste waarnemingen. Je geeft je leven er mee vorm. Wat nu als je een bewuste waarnemer wordt en dan kiest wat je voor ‘waar’ neemt …

Opstellingen bij spelend onderzoek met jeZelf

Levensvragen komen vanuit het verlangen van jeZelf om te groeien en heel te zijn, je te ontwikkelen en te stralen in je leven. Zonder erkenning van aspecten uit je vraag blijven deze je aandacht trekken en in de weg zitten, vragen ze energie van je. JeZelf stimuleert je links- of rechtsom hier iets mee te doen: ga er mee spelen …

Met een opstelling kun je letterlijk aspecten uit je vraag in de fysieke ruimte gaan waarnemen/voelen en ervaren hoe je via je lichaamsbewustzijn reageert. Dit ruimtelijk gewaar worden van je gevoelens kan een onbewuste waarneming verhelderen en je een nieuw laten ervaren.

Eenmaal door jou waargenomen, erkent en geaccepteerd geef je ze een nieuwe plek en daarmee de ruimte om te mogen veranderen.

Mijn aanbod is je te begeleiden naar omwentel momenten aan de hand van thema´s/vragen die je van binnen raken. In een individuele sessie of workshop speel je met een vraagstelling uit jouw leven.